Домашни прасковки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • амонячна сода – 1 пакет
  • сода бикарбонат – 1 л
  • ванилия – 1 пакет
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – колкото поеме
  • сладкарска боя – цвят по желание
  • мармалад – 1 буркан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изброените продукти се разбъркват добре до получаване на средно меко тесто.

След това от тестото се правят малки топчета и се нареждат в предварително намазнена тава.

Пече се в умерена фурна, докато порозовеят. След това две по две се слепват, като за целта се мажат по средата с мармалад.

Разтваря се сладкарската боя, слепените прасковки се потапят първо в боята, после в захар.

Сладките са готови.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *