Домашни сладки с мас

Необходими продукти:

мас – 1 ч. ч. разтопена

кисело мляко – 1 ч. ч.

бакпулвер – 1 ч. л.

сода за хляб – 1 щипка

ванилия – 2 бр.

брашно – за меко тесто

локум – 1 кутия

пудра захар – 1 к. ч.

Начин на приготвяне:

В купа сипваме 3 ч. ч. брашно, добавя се разтопена мас, но не гореща, киселото мляко, содите, ванилията и се бърка с вилица да се смесят продуктите, докато стане топка тесто, после с ръце се замесва меко тесто .

Локумът се нарязва на парчета. Взема се топче тесто, сплесква се с длани и поставяме парче локум. Оформя се топче и нареждаме в тава.

Печем в загрята фурна 180 градуса фурна до леко зачервяване. Изваждат се и още топли се поръсват с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *