Домашни шницели с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г телешка кайма
1-2 яйца
1 глава лук
1 филия хляб
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
олио – за пържене
брашно за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ С КАЙМА

Смесваме каймата с всички подправки и я оставяме за 15 минути. След това добавяме яйцата. Нарязваме лука на ситно и добавяме и него. Намокряме филията хляб, изцеждаме я. Месим добре всичко в купа и ги оставяме в хладилник за 30 мин. да стегне. Оформяме си големи кюфтета, които разплескваме с ръце, за да се получат форма на шницели, овалваме ги в брашно. В купичка до нас си слагаме малко оцет и много леко си намокряме ръцете, ако е необходимо при оформянето, за да не лепне каймата въпреки че преди това сме я сложили в хладилник да стегне, но все пак. Пържим от двете страни в олио което предварително сме сгорещили в тиган.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *