Домашно приготвен еликсир, който успешно се справя с вируси и инфекции

Знаете ли, че домашно приготвен еликсир от 6 съставки може да изгони от организма почти всеки вирус и инфекция? За него ни разказват колегите от Ploshtada.com.

Вместо да бързате веднага до аптеката за сироп за кашлица, хапчета или антибиотици, опитайте тази здравословна напитка, приготвена изцяло от естествени съставки. Няма настинка и грип, които да се изпречат на пътя ѝ, защото притежава мощни терапевтични сили.

Но преди да ви предложим точната рецепта, нека да обърнем по-голямо внимание на отделните съставки. И ви предупреждаваме: ако усетите, че състоянието ви е по-сериозно от обикновена настинка, все пак задължително посетете лекар! Защото със здравето шега не бива.

Джинджифил

Този пикантен корен загрява тялото, предизвиква изпотяване и отделяне на токсините. Също така, ако страдате от стомашно-чревни проблеми, джинджифилът може да облекчи значително състоянието ви.

Куркума

Една древна подправка, идеалното лекарство за всички, които са лепнали настинка и грип.  Има способността да повишава имунитета, влияе благотворно и върху храносмилателната система, освен това се слави с отлични противовъзпалителни, антивирусни и антибактериални свойства. 

Лук

Лукът е чудесен източник на кверцетин – мощен антиоксидант със забележителни ползи за човешкия организъм, поради ясно изразените си противотуморни, антивирусни и противовъзпалителни свойства.

Ябълков оцет

Както вероятно повечето от вас знаят, ябълковият оцет е много ценен за здравето. Той спомага за елиминиране на токсините от тялото, успокоява болката в гърлото, насърчава здравословното храносмилане, помага за стабилизиране на имунната система и действа облекчаващо при инфекция на синусите.

Чили

Добре познатите ни люти чушки се използват за нещо повече от подправка. Капсаицинът, който е активната съставка в тях, притежава забележително мощни обезболяващи и противовъзпалителни свойства.

Чесън

Чесънът не само предпазва от “зли сили”, но също така потиска и развитието на бактерии. Той е с доказан антивирусен, противогъбичен и антибиотичен ефект.

Точни дози на съставките, с които да приготвим домашния еликсир против вируси:

  • 5 см пресен корен от джинджифил
  • 1 супена лъжица прах от куркума
  • 1 цяла глава чесън (обелен)
  • 1 цяла глава бял лук 
  • 450 мл ябълков оцет
  • 4 люти чушки, без дръжките

Как се приготвя?

Измийте всички съставки, а след това ги смелете с помощта на блендер. Към получената смес добавете оцета и разбъркайте добре. След това преместете получената каша в буркан, затворете добре и покрийте с кърпа. Разклащайте ежедневно. След 4 седмици прецедете през мрежа и върнете обратно течността в буркана.

Как се приема?

  • Пие се по 2 супени лъжици, 2-3 пъти на ден, още от момента, в който почувствате първите признаци на отпадналост;
  • При явно изразени признаци на настинка е хубаво да повишите приема до 4 пъти дневно, отново по 2 супени лъжици;
  • Може да подслаждате с мед на вкус.

Забележка: Течността може да се съхранява безпроблемно в хладилник впечатляващо дълго време – до 1-2 години, при това без да загуби ни най-малко от лечебните си свойства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *