Домашно реване

  • Необходими продукти
  • 6 яйца
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаша захар
  • 2 с.л. сок от мандарина
  • ½ пак. Бакпулвер
  • Щипка сол
  • Ванилия
  • За заливката:
  • 250 мл. прясно мляко
  • 250 мл. течна сметана
  • Захар на вкус
  • Ванилия

Начин на приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, в две различни купи. Към жълтъците прибавете щипка сол, и захарта (отделете една лъжичка захар и сложете при белтъците) и хубаво разбъркайте. По-лесно и добре ще се получи, ако бъркате с миксер. Добавете сокът от мандарина, и ванилията и разбъркайте отново.

Към получената смес, започнете да прибавяте брашното, което предварително е разбъркано с бакпулвера. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Разбъркайте белтъците на сняг. След това, започнете да ги прибавяте към другата смес. Бъркайте бавно и от долу нагоре.

Намажете тавичката с масло по дъното и стените. изсипете сместа. Ако желаете, може да отделите малко от сместа, която да разбъркате с какао. Така ще стане двуцветно реването.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се изпече. Може да направите проверка с клечка за зъби или остър нож. Щом блатът за реването се изпече, го оставете да изстива.

Когато блатът напълно изстине е време за заливката. Сложете съд на котлона и налейте прясното мляко и сметаната. Добавете захар на вкус и ванилия. Щом заври, махнете от котлона и залейте блатът, който предварително е нарязан и набоцкан с клечка за зъби. Реването трябва да престои известно време, за да може хубаво да поеме заливката и да стане сочно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *