Домашно суши със сьомга

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г ориз за суши
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
1/2 ч.л. морска сол
пушена сьомга
5 листа нори (морски водорасли, сушени, печени и предназначени за приготвяне на суши рулца)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте ориза много добре (водата трябва да остава бистра след допира с него) и го оставете да се отцеди за 1ч. (аз нямах търпение и не съм го отцеждала толкова, и без това после пак се добавя вода). Сварете ориза в 300 ml вода за 15 минути при затворен капак на тих огън. Оставете го още 10 минути без да отваряте капака на изключен котлон. Смесете оцета, захарта и солта. Изсипете сварения ориз в дървена купа и напръскайте със сместа. Разбъркайте с дървена лъжица.

Върху рогозка сложете прозрачно домакинско фолио и отгоре една кора нори с лъскавата страна надолу. Отгоре с влажни пръсти разстелете 6 с.л. от сварения ориз (височина максимум 1 см). Върху него сложете пушената сьомга. Навийте на руло кората и я завийте във фолиото. Така пригответе и останалите кори. Нарежете всяко руло на 6 части.

Приятно е, макар и да не сме свикнали с вкуса, който придават корите нори.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *