Досегашният шеф д-р Сашо Котев единствен кандидат за директор на РЗОК – Кюстендил

До Ивановден, понеделник, е крайният срок за подаване на документи за шеф на Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил. До редакционното приключване на броя единственият, подал документи, бе настоящият директор на структурата д-р Сашо Котев. След като изтече четиригодишният му мандат като шеф, той е готов и с писмената си разработка на тема “Насоки за подобряване дейността на РЗОК и контрола на разходите”.
Д-р Котев бе и първият директор на касата. 84 лични лекари имат сключен договор с Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил. Според действащата здравна карта за област Кюстендил са определени 85 места за общопрактикуващи лекари. Всички те са били заети. През месец ноември е починал един лекар, което е наложило прекратяването на договора поради смърт и пациентите му са поети от други лекари.
Някои от личните лекари имат кабинети не само в областния център, но и в малките населени места. В края на месеца ще стане ясно и колко здравно осигурени лица са се възползвали от възможността да сменят своя личен лекар.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *