Доставиха фризер за ваксините в РЗИ – Перник, съхранява 30 хил. дози при минус 70 градуса

РЗИ – Перник получи фризер, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус. Той е монтиран в специално помещение с контролен достъп в инспекцията, а температурата, която поддържа, е до минус 70 градуса и в него могат да се съхраняват до 30 000 дози.
В хладилната инсталация ще се държат флаконите за цялата област. Според препоръката на производителя ваксините могат да се съхраняват 6 месеца.
„За хладилника ще бъде монтиран допълнителен генератор, както и ще има 24-часов контрол на температурата на съоръжението, за да сме на сто процента сигурни, че доставените ваксини се съхраняват при определения от производителя температурен режим“, каза директорът на РЗИ – Перник д-р Александър Златанов.

Областният управител Емил Костадинов присъства на поставянето на хладилника в обособено помещение.
В сградата на РЗИ функционира и имунизационен кабинет. Помещенията са обособени на гърба на здравната инспекция, за да се гарантира един противоепидемичен режим. Кабинетът има пълно оборудване и всички условия за имунизация. Той ще работи постоянно, ако се наложи, и 24 часа. Обособени са места за почивка и място за попълване на декларации, уточни директорът на РЗИ и допълни, че са поставени специални табели за упътване на жителите на областта.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *