HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Доцент с впечатляваща кариера влиза в кабинета на декана проф. Ст. Иванов

Деканът на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт в ЮЗУ – Благоевград проф. д-р Стоян Иванов е пенсиониран. За временно изпълняващ длъжността е назначен доц. д-р Стоян Везенков.

Както „Струма“ писа, още на заседание в края на месец ноември м. г. Академичният съвет на ЮЗУ гласува да не бъде удължаван договорът на проф. Иванов след навършване на пенсионната възраст от 65 години. Според действащото законодателство хабилитираните лица трябва да се оттеглят от професията на тази възраст, като по предложение на катедрените съвети, разглеждани на факултетно ниво и гласуване на Академичен съвет, трудовите договори на професорите могат да бъдат удължавани 3 пъти по 1 година. След това, ако академичното ръководство прецени, професорите могат да останат и да водят дисциплините си като лектори, но без да са на щатна заплата. След като договорът на проф. Иванов не бе удължен, той трябваше да се пенсионира на 19 януари. Той обаче продължи да ръководи факултета и след тази дата, а преподавали определиха създалата се ситуация като казус, тъй като, от една страна, проф. Иванов навърши годините за пенсиониране, но от друга,  мандатът му като декан бе до 15 юни. Въпросът е разгледан на общо събрание на факултета в началото на този месец, като след обсъждане и гласуване е взето решение проф. Иванов да бъде пенсиониран. Той няма да води и като лектор преподаваните от него дисциплини, като часовете му са поети от други преподаватели.

Със заповед на ректора на ЮЗУ доц. д-р Борислав Юруков от 15 март за временно изпълняващ длъжността декан е назначен преподавателят от Катедрата по здравни грижи доц. д-р Стоян Везенков. Вчера около 10 часа сутринта той бе в деканския кабинет, но на вратата все още е табелата с името на Стоян Иванов, предишния декан.

„Приемам работата като голяма отговорност. Най-важната ни задача в момента е свързана с предстоящата акредитация на всички специалности във факултета”, сподели новият декан и допълни, че във връзка с предстоящата акредитация от НАОА са мобилизирани всички преподаватели и целият състав на 5-те катедри – „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Медико-социални науки”, „Логопедия”, „Здравни грижи”.

Доц. Стоян Везенков е работил като учител по билогия в 7-мо СУ „Кузман Шапкарев” и в ПМГ „Акад. П. Корольов”, чийто възпитаник е. От 2006 година е преподавател по неврофизиология в катедрата по „Логопедия“ към Югозападния университет. Той е доктор по невробиология от „Георг-Август университет” в Гьотинген, Германия, доцент по физиология (приложна неврофизиология) към ЮЗУ, сертифициран неврофийдбек терапевт от Institut für EEG-Neurofeedback в Мюнхен, Германия, автор на множество книги и научни статии за биофийдбек методите и технологиите. В края на миналата година заедно с колежката си от Катедрата по кинезитерапия доц. д-р Екатерина Митова станаха първите магистри по ерготерапия в Пиринско.

Проф. д-р Стоян Иванов, който работи в университета от 1978 г., оглави Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт, създаден с решение на Министерския съвет на 21.05.2009 година, и оттогава е на деканския пост. Сега, след като е пенсиониран, той е подал и оставка като председател на университетския спортен клуб „Академик“. Това са направили и останалите членове от управителния съвет на УСК.

КРАСИМИР ТРИФОНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

 1. Putco Mafani

  Тоя мазник е един от най-противните слагачи и подмазвачи в ЮЗУ ПУЦ-а. Кога го направиха до-цент, кога го туриха и декан, без никакъв управленски опит на ниво катедра или зам. декан? Типично повторение на случая с БоЮр, когото Мирчов “спусна” направо на деканско, а после и на зам. ректорско място. Е, Мирчевия видя как му се “отблагодариха”! БоЮр да чака същата отплата, като се обгражда с безгръбначни послушковци, готови всеки момент да забият ножа в гърба на всеки, само и само да се докопат до някаква властова позиция! Жалка българска картинка!!! Иняма ли най-сетне да махнат куция козел, агент Андреев, от ЮЗУ-то?

  Отговор
 2. ХИХИХИ

  За добре свършената работа му намериха длъжност на тоя смешник, възложена от Юр, агент Андреев и любовницата му (Предложение за махане на проф. Стоян Иванов от факултета и без обсъждане – след заплахи мухльовците взеха решение проф. Иванов да бъде пенсиониран) .

  Отговор
 3. д-р Хаус

  Я напишете темата на докторската му дисертация в Германия, май нещо беше за половия живот на винените мушици (или нещо подобно). Да, забележително важна тема, може да се развие и върху половия живот на българите!

  Отговор
  1. Дърт Aнян и тримата му с китари

   Тема на дисертацията на този “корифей”: “Фармакологични изследвания върху приноса на невропептида проктолин в мозъчния контрол на сексуалното (пеещо) поведение при скакалеца”. Сега факултета, а скоро и ЮЗУ, ще запее сексуално като скакаУеца!

   Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *