Доц. д-р Петър Атанасов: Кацаров беше лекуван по клинична пътека, за да не заплаща изследванията си

След като здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че е бил с фиктивна хоспитализация в „Пирогов”, днес от болницата опровергаха думите му. Според лекуващият му лекар доц. д-р Петър Атанасов здравният министър е бил лекуван по клинична пътека, в противен случай е трябвало да заплати всички си изследвания.

По думите на Атанасов Кацаров е бил повторно хоспитализиран и сам е пожелал да не лежи в болницата. Доц. Атанасов отрече и че диагнозата на здравния министър е цироза. 

Пред NOVA заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пък обясни, че проверката на Здравната каса е констатирала нарушения, но никой не се опитва да атакува болницата.

„Никой не атакува лекарите, сестрите и целия персонал на „Пирогов”. Поклон пред тези хора. Балтов не е „Пирогов”, заяви той в студиото на „Здравей, България”.

Междувременно медици от „Пирогов” за втори пореден ден протестираха. Причината е уволнението на директора на болницата проф. Асен Балтов. Според екипа на лечебното заведение отстраняването му е несправедливо.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *