Доц. Лъчезар Филипов от БАН: Ванга знаеше за съществуването на извънземен разум

Ванга знаеше за съществуването на извънземни. Това твърди доц. Лъчезар Филипов, синът на най-верния премиер на Тодор Живков – Гриша Филипов. Тези дни Филипов кандидатства да стане официално професор. Наскоро той бе заплашен от уволнение от редиците на БАН заради „лъженаучни“ твърдения, свързани с извънземните, пише „България днес“.

С Ванга имах щастието да се срещна и това го казвам за първи път. Отидох, защото ми беше открадната кола, да разбера кой го е направил. Тя подхвана темата за извънземните и много говорихме за това. Тя знаеше, че има извънземен разум. И с други хора съм обсъждал тази тема – познавам космонавти и учени, които открито споделят преживявания и наблюдения, свързани с извънземните явления, но тук реакцията на някои „колеги“ е първобитна, коментира доцентът от БАН.

Той коментира и писмото от студенти, които поискаха той да бъде отстранен от работа заради твърденията си за извънземните.

Бях изумен от това, защо в течение на три години всяка година организирам с мои средства и със спонсори конференции в България, свързани с извънземен разум. На тях каня учени от цял свят, които се занимават с тези явления. Идват хора от Мексико, Италия, Норвегия, Русия и т.н. И изведнъж някакво писмо, написано два месеца след последната конференция. И тази година по това време трябваше да организирам поредната ни среща, но се възпрях. Защото семейството ми ме посъветва да не я правя, товаря семейния бюджет. А и като има такава реакция от академията, защо да я правя тази конференция?, казва Филипов.

Той има последно предупреждение за уволнение, ако продължава да се представя като човек от БАН и говори на теми, които компрометират науката.

„Имам правото да разсъждавам от свое лице и никой не може да ми запуши устата, да ми забрани. Не съм самозванец, работих в БАН 40 години, имам награди, ръководител съм полет на втория български космонавт, бил съм 20 и кусур години заместник на този институт и сега… да не мога да изразявам становище, възмущава се доцентът.

За него сега е последен шанс да получи професорска титла, тъй като на 26 януари навършва 65 години и след това няма право да кандидатства. В края на декември трябва да стане ясно дали ще стане официално професор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *