До къде се докарахме! Вижте новата масова мода сред българските родители!

Майки крият камери в играчките на децата си, за да разберат дали някой ги тормози в градината. Стотици родители си обменят съвети в интернет какво разузнавателно устройство да използват, за да надникнат зад вратите в забавачката, съобщава в. “Телеграф”.

Проверка установи, че в момента най-много се продават продукти под формата на колички, плюшени лъвчета и малки флашки.

В сайтовете за колективно пазаруване също е пълно с подобни обяви, а някои хора дори са се превърнали производството на играчки със скрити камери в бизнес. Такъв е случаят на Борис* от Варна. Миналата година в неговия град се разрази скандал именно след като майка беше изпратила 2-годишното си дете на градина със записващо устройство. Тогава стана ясно, че медицинската сестра пляскала по устата момиченцето, защото не иска да заспи. На аудиофайла се чува също, че тя се обръща към хлапето с думите “лайнарка мръсна” и “отвратително говедо”.

Това далеч не е деинственият случай, при който родители разкриват шокиращи неща с помощта на устройства. Затова Борис решава да прави плюшени играчки със скрити камери. Той купува лъвчета и котета и други животни за около 10-15 лв. След това за още толкова взима записваща джаджа. Прецизно разрязва играчата, вкарва в нея уреда и я зашива.

Плюшените животинки се продават за 60 до 100 лв. според това дали извеждат само звук или и картина и с какво качество. В интернет обаче, много майки споделят, че схемата с играчките не им върши работа, защото в повечето забавачки децата трябва да оставят вещите, които носят от вкъщи в гардеробчетата си. Така играчките изобщо не стигат до помещението, в което са хлапетата.

Родителите са принудени да прибягват до други техники. Срещу 200 лева те се сдобиват с камера, скрита в копчета, която предоставя директна видеовръзка, запписи, снимки и микрофон. Копчето може да се зашие на всяка дреха.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *