До 2025 г. Китай започва да усвоява ресурси на астероиди

Китай възнамерява не по-късно от 2025 г. да пристъпи към осъществяване на космически мисии, свързани с усвояване на ресурси на астероиди, информира ТАСС, цитирана от БТА. Това съобщава електронната версия на в. „Чайна дейли“, като се позовава на Китайската академия за космически технологии.

„Планираме да започнем да изследваме астероиди след първата мисия на Марс, която трябва да бъде осъществена през 2020 г. За нас астероидите са интересни, защото на тях има ресурси, които ще изиграят важна роля за бъдещото развитие на човечеството. Свързаните с програмата подробности, както и задачите й в момента се обсъждат“, заяви специалистът Е Пейцзян от Китайската академия за космически технологии.

По думите му, китайски учени проучват възможностите за космически полет до Юпитер.
През декември м.г. Китайското национално космическо управление публикува доклад, в който оповести, че между 2017 г. и 2020 г. Китай предвижда да пристъпи към разработване на ключови технологии, които позволяват да се изследват астероиди и Юпитер.

Предполага се, че това ще допринесе в бъдеще да се внесе яснота по редица фундаментални въпроси, свързани с раждането на Слънчевата система и възможността да съществува живот на други планети.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *