ДПС не пусна ГЕРБ до властта в Сатовча, съветниците преизбраха за 3-и път за председател стоматолога Моллов от НДПС

Съветничката от НДПС Зайра Ибишева демонстрира рядка политкоректност и пълно пренебрежение на светския протокол, според който мъжът подарява цветя на жената, и посрещна с огромен букет стария-нов кмет на общината Арбен Мименов на първата сесия, свикана вчера в общината.

„Заедно сме в политиката от един и същи ден, и двамата караме 6-и мандат в общината и искрено му желая успехи”, довери експанзивната дама, която 4 г. през този период беше заместник-кмет на Мименов, в миналия съвет бе единственият съветник, който отказа да получава пари за това, а в един от предишните мандати бе и единствената жена в ОбС. От този й период е и крилатата фраза, с която Ибишева се връща през 4 години в местния парламент: „И Райна Княгиня е била сама жена, но е развяла байряка”. В този ОбС освен нея има още една съветничка – колежката й от ГЕРБ Ани Моллова.

И след вчерашната сесия ДПС остава първа политическа сила в общината. От Движението е кметът, който спечели изборите още на първия тур с 7368 действителни гласове от общо 8848 избиратели. ДПС не пусна ГЕРБ в управлението и при избора на председател на Общинския съвет, въпреки че управляващите влязоха в ОбС с най-много съветници – 7, при 5-има на ДПС, 4 на НДПС и 1 на „БСП за България”. Кандидатът за председател на партия ГЕРБ Людмил Доленски обаче получи само 7 от гласовете на съветниците. С 10 гласа за шеф на съвета бе избран стоматологът д-р Ивайло Моллов, който влезе с листата на НДПС. Това ще е трети мандат за Моллов. Гласуването се проведе в кабинета му, на който от 8 години виси табелка с неговото име и тя не бе свалена дори проформа между избора на новия ОбС на 27 октомври и вчерашното встъпване в длъжност на новите съветници. Без промяна остава и работният график на Моллов, който ще продължава да получава заплата като председател на ОбС и да работи успоредно в 3-те си частни кабинета, които има в общината.

След като името на стария-нов председател бе оповестено, претендентът му за поста Доленски и още 6-има съветници демонстративно напуснаха залата. Това не попречи на стоматолога да обяви продължение на заседанието по дневен ред с още една точка, условно наречена „разни”. По нея единодушно бе взето и първото решение на местния парламент – в кое заведение да се изнесат за традиционната почерпка по случай успешен старт на мандата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *