Карадайъ: Ако ГЕРБ и БСП предложат кабинет, ние няма да подкрепим

„Днес централното опративно бюро на ДПС порведе първото си заседание след последните избори. ДПС постигна много добър резултат на тези избори. ДПС е единствената партия, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите 2 основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 000 едната, над 450 000 – другата или 20 и съответно 37 мандата. ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4”. Това заяви на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„ДПС не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предишното НС”, каза още той.

„Българските избиратели гласуваха с желание за промяна, потвърждаваме че разчитаме вота на избирателите като такава”, категоричен бе той.

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии – ГЕРБ и БСП. Ако предложат кабинет, ние няма да подкрепим. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него”, посочи още Мустафа Карадайъ.

Той призова всички партии от новото Народно събрание за диалог и отговорност.

„Ако трите политически формации не успеят да реализират кабинет, от ДПС сме готови за нови избори още сега”, категоричен бе лидерът на партията.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *