HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Драконовски мерки за сигурност на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград

МВР предприема драконовски мерки за сигурност на музикалния фестивал „Франкофоли“, който ще се проведе на 16 и 17 юни в Благоевград и за пръв път ще е в новия парк в бившата казарма. Безпрецедентните мерки се въвеждат с превантивна цел заради терористичните атаки, които заливат Европа.

В охраната на събитието, за което се очакват 100 000 души, ще бъдат ангажирани полицаите от региона, както и подкрепление на специални полицейски части от София. Ще бъде въведен пропускателен режим и ще се извършват проверки на багажа, включително с обучени кучета. В зоната на парк „Македония“ няма да има униформени служители, а две охранителни фирми, едната софийска, а другата на благоевградския бизнесмен Марио Богданов. Ще бъде блокирано движението на автомобили в района на бившите казарми и трафикът ще бъде пренасочен по други маршрути.

Специална охрана се предвижда и за изпълнителите, сред които ще бъде звездата на френската соул музика Имани. Входът за зрителите е свободен, но, както обичайно е предвидена, и ВИП зона, в която ще се влиза със специални пропуски. Сефтето на сцената в новия парк „Македония“ ще бъде направено утре, когато ще се проведе церемонията по връчване на 15-ите годишни музикални награди на БГ радио 2017. Публиката ще може да чуе за първи  път на живо Кристиан Костов с песента „Beautiful Mess“ след успеха му на „Евровизия“. Освен него, на сцената ще се появи и Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято – „Stanga“.Израелският диджей покори меломаните с песента си с български мотиви от „Чичовите конье“ и сега идва, за да я изпълни за първи път в България.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *