Драматично се менят резултатите в Перник! ГЕРБ с минимална преднина пред БСП

С всеки обработен протокол в РИК  Перник ситуацията се мени и опъна нервите на двете основни политически сили до краен предел. До към 10 часа БСП имаше преднина със 100 гласа, към обяд настъпи обрат и при обработени 97,5% от протоколите вече ГЕРБ има преднина като печели  34,38% от гласовете на избирателите, а БСП- 34,02%. Партията на Борисов има преднина в три общини – Перник, Радомир и Трън. Данните сочат, че в останалите по-малки общини Брезник, Земен и Ковачевци , червените имат превес. Трети се нарежда коалиция „Обединени патриоти“ с 7,95%, а след тях с 5,07% партията на Марешки.

Все още не може да се каже какво ще е точно разпределението на мандатите. Вариантите са два – БСП и ГЕРБ да спечелят по двама народни представители от Пернишко или водещата партия на Бойко Борисов да има два мандата, а БСП и патриотите по един.

Интрига има и в подредбата на местата в самата листа на ГЕРБ, тъй като по непотвърдена информация с преференциалния вот на втора позиция отива д-р Александър Александров, приближен до кмета д-р Церовска, а човекът на Цветанов Ирена Соколова остава трета или дори четвърта. Водачът на листата Красимир Велчев е сигурния народен представител в 44-тото НС. В БСП също има драма, но тя е дали ще стигнат гласовете за втори депутат или ще отиде в Народното събрание само Станислав Владимиров, племенник на доскорошния областен лидер Ненко Темелков.  Каква ще е точната развръзка предстои да видим до часове.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *