Драстични мерки за свиване на разходите! Линейки на „Пирогов” ще обслужват общинската болница в Дупница, съкращават 27 от персонала

Линейки на „Пирогов” ще обслужват общинската болница в Дупница. В момента 8 шофьори са на щат към здравното заведение. Те работят на смени, за да обслужват двете сгради на общинската болница. Автопаркът е морално остарял и колите често аварират, заявиха от болницата. На шофьорите е предложено да останат да работят на линейките на „Пирогов”, но те отказали, тъй като няма да бъдат ангажирани постоянно, а ще бъдат на повикване.

Усилено текат съкращения, за което „Струма“ писа. Очаква се да бъдат съкратени 27 души, с което ще се намалят разходите за заплати. Средната работна заплата на немедицински персонал в болницата е около 600 лв. месечно.

„Това трябваше да се случи преди една година, но аз нямах възможност. Бях назначаван за по три месеца, как да започна съкращения? През годините са назначавани хора на политици и бизнесмени на хранилка в болницата. Тези, от които няма необходимост, ще бъдат съкратени. Идвали са чиновници от общината при прокуриста Мария Иванова да ходатайстват техни близки да останат на работа въпреки драстините съкращения, но тя е категорична, че независимо чий човек е даден чиновник, ако може без неговия щат, ще бъде съкратен. Така се прави реформа, с твърда ръка и без ходатайства. Има напрежение в болницата, но то е неизбежно“, заяви вчера бившият управител на болницата доц. Димитър Недин.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *