Дрехите издават женските тайни

Приказката, че дрехите правят човека, е истина, защото според психолозите тоалетите разкриват до голяма степен какви сме като характер, какво се опитваме да скрием от света и каква е нашата житейска посока.
Жените, които имат финансови проблеми, не се чувстват сигурно, дискриминирани са или се опитват да се докажат непрекъснато, често прекаляват с бижутата. Огромните, натруфени и кичозни колиета и обици издават желанието за по-високо социално положение. Дамите, които показват прекалено бюста си, специалистите определят като жадни за власт, контрол и надмощие. Тези пък, които носят блузи без деколтета, а ризите им са винаги закопчани догоре, искат да кажат, че женствеността означава слабост, а не сила, и държат да бъдат асоциирани от обществото като мъжки момичета.

Грешките в съчетаването на дрехите и присъствието на странни одежди в женския гардероб също издават профила на своята притежателка. Дамите, които пазаруват твърде често и са привлечени от безсрамно скъпи маркови дрехи, всъщност се заблуждават, че така изразяват по-висок социален статус, защото обикновено са комплексирани и живеят в нечия сянка. Психолозите смятат, че е неправилно непрекъснато жената да ходи делово облечена със строги костюми и да купува единствено дрехи в един и същ стил. Това показва, че тя е консервативна, не е отворена към нови авантюри и е отявлена пуританка.

Жените, които залагат на високите токчета дори през уикендите и почивните дни, се свързват с липсата на достатъчно интелект или недостиг на доверие и сигурност. Стремежът към ходенето на токчета им помага да бъдат високи колкото колегите си от мъжки пол, по-лесно да се приспособяват към дадени ситуации и да бъдат по-отворени. Онези, които предпочитат дънки, спортни дрехи и обувки, се оприличават с майчинството и ролята на домакиня, но и с проблеми в изразяването на личността. Дамите, които залагат предимно на късите поли и рокли доста над коляното, изразяват непримиримост с възрастта и отказ да израснат дори като мислене.
Предпочитанията към цветовете на дрехите също разкриват черти от характера. Червеното се свързва с личната увереност и самочувствие. Жените, които носят яркия тон, определено са дръзки. Почитателките на розовото – точно обратното. Те са нежни натури, свръхчувствителни, често безгласни букви. Облечените в модерното за сезона жълто психолозите определят като комуникативни и отворени към света личности. Тези, които залагат на зеленото, са весели непукистки, способни да живеят на ръба. Що се отнася до черното, то е абсолютният и незаменим източник на класа, елегантност и сексапил. От психологическа гледна точка обаче тъмният гардероб показва, че носещата го дама е тъжна, затворена в себе си и пълна с вътрешни терзания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *