
ПРОДУКТИ
кромид 4-5 глави
олио 2-3 с.л.
брашно 1 с.л.
800 г свински или телешки черен дроб
червен пипер 1 ч.л.
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
ронена чубрица на вкус
доматено пюре 2-3 с.л.
пресен магданоз
Приготвяне
- За рецептата „Дроб по селски“ кромидът се обелва и се нарязва на едро. Запържва се до златисто в загрятото олио. Добавят се брашното и дробът, нарязан на хапки.
- Поръсва се с червения пипер и се долива малко вода, за да се получи рядък сос. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица. Оставя се да къкри на тих огън.
- Пет минути преди да се свали от огъня, се разбърква с доматеното пюре. Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.
Съвет към рецептата „Дроб по селски“
Става още по-вкусно ако се приготви в глинено гювече.