Дроб сарма с пилешки дробчета

Необходими продукти:

500 грама пилешки дробчета

една глава лук

една чаена чаша ориз

2-3 супени лъжици сух джоджен (може да използвате и пресен-пак ще се получи)

половин чаена лъжичка черен пипер

150 грама гъби (печурки)

120 милилитра слънчогледово олио

един литър вода

сол на вкус (около една чаена лъжичка с калпаче, но все пак вие преценете)

Начин на приготвяне:

Сварете пилешките дробчета в подсолена вода (готови са за около 10 минути). Не ги преварявайте, защото ще има допълнителна топлинна обработка. След сваряване ги извадете с помощта на решетъчна лъжица и ги охладете. Нарежете дробчетата на малки парченца.

Изсипете слънчогледовото олио в дълбок тиган и го загрейте. Прибавете ситно нарязаната глава лук и запържете за кратко. Добавете нарязаните гъби, пилешките дробчета и ориза. Сложете джоджена, черния пипер и посолете на вкус.

Разбъркайте, за да може подправките да пуснат своя аромат. Изсипете запръжката в тава (още по-добре, ако е тефлонова). Залейте с вода и сложете приготвената дроб сарма във фурната.

Печете на 220 градуса на долен и горен реотан. Ако пък бързате много включете и вентилатор. (когато оризът омекне вашата дроб сарма е готова)

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *