Другите за Иван Ризов, кандидат-кмет на ВМРО за Благоевград

ИВАН ЯНЕВ РИЗОВ,
кандидат за кмет на Благоевград

Роден на 7 юни 1960 г. в Благоевград.
Завършва Електротехникума в Благоевград и специалност “Стокознание” с квалификация по външна икономика в Икономическия университет във Варна, пак там се дипломира и във Факултета по обществени професии по специалностите “Педагогика” и “Психология”.
Работил е като стоковед строителни материали в РПК – Благоевград. От 1999 г. е директор на “Топливо”АД – клон Благоевград. Лицензиран брокер към Софийска стокова борса от 1992 г. Президент на Ротари клуб-Благоевград през 2011-2012 г. По време на неговото управление клубът става член на Сдружение “Дистрикт 2482 към Ротари Интернешънъл”.
Общински съветник от ВМРО в Благоевград през 1999-2011 г. и председател на комисията по икономика и приватизация.
Семеен, с 2 деца и 1 внуче.

Добромир Стоймирски
Ив. Ризов е най-добрият работодател в Благоевград

Работя от 13 г. в “Топливо” и съм категоричен, че по-добър шеф от Иван Ризов не бих могъл да намеря. Започнах тук работа с конкурс, той беше в комисията и още когато го видях, усетих, че е човек на място и с него ще се работи лесно. Ризов знае какво иска, знае как да се постигне и как да мотивира хората около него, за да постигнат заедно целта. В процеса на работа често сме имали спорове, винаги се е вслушвал и в моето мнение и съм убеден, че винаги сме вземали вярното решение. Имам много приятели извън “Топливо” и на база наблюденията ми мога твърдо да заявя, че по-сплотен колектив от нашия в града няма, при това 100 процента от заслугата за това е на Иван Ризов. Непрекъснато ни организира някакви мероприятия като семинари и обучения, и то не само в страната, правим си екскурзии през уикендите и резултатът е налице – при нас текучество няма. На мен не ми се е случвало да го моля за лична услуга, но познавам такива колеги и знам, че никога не е отказвал. Наистина е много качествен човек.

Димитър Лишков:
Ако ми потрябва помощ посред нощ, на него ще се обадя

Приятели сме с Иван повече от 20 години – живеем в една махала, освен това много често заедно играем карти. Когато бие, винаги го предупреждавам, че така губи гласоподаватели, и напоследък като че започна да се съобразява с това. Иначе е добър – не само като картоиграч, но и като човек и приятел. Правил ми е, и далеч не само на мен, много лични услуги. Знам, че ако ми се наложи да потърся приятелска помощ посред нощ, на него ще се обадя и той ще направи всичко възможно, за да помогне. Извън това е много отговорен и към общокварталните мероприятия – когато е в града, винаги се включва в инициативите за почистване на улицата ни и околоблоковите пространства. Дали защото сме приятели, но аз действително не познавам човек, който да не го уважава.

Деян Ризов:
Искам да възпитам децата си така, както татко възпита мен

Татко е рядко мотивираща личност. Не с думи, а с делата си ми е показвал, че когато човек силно иска нещо, той го постига. Едва като пораснах, разбрах, че начинът, по който ме е възпитавал, ме е предпазвал от глупостите, характерни за младите в днешно време. Искам и аз да дам на моите деца възпитанието, което получих от него. Бях в IV или V клас, когато от мои съученици научих, че съществува нещо такова като домашно наказание или пък родителски шамари. В нашата къща никога не е имало такива неща. Когато наистина съм бил за наказание, татко винаги с думи успяваше да ме убеди, че не съм прав. Любимият ми спомен от детството е, че с него ходехме да ритаме. Определяхме си врати, определяхме си правила и падаше голямо ритане. Баща ми винаги е бил много добронамерен, чувствам го по-скоро като приятел и знам, че мога да му кажа всичко. Все още, когато се изправя пред някоя трудна дилема, търся неговото мнение. Харесва ми и нормалният начин на живот, който води семейството ни. Често, като се прибираме със съпругата ми от София, той ни посреща в кухнята – сготвил ни е нещо вкусно за ядене, най-често картофи, понякога леща или стар боб. Това са едни от най-приятните ни мигове – да седнем заедно да обядваме с неговите картофи, вместо да ходим по ресторанти.

Ивайло Андонов:
Поеме ли нещо като ангажимент, го гони, докато не го свърши

Познавам Иван Ризов много отдавна – аз бях дете, той младеж и играеше много активно футбол. Като живееш близо до стадиона, няма как да не видиш кой е там, а Иван все риташе. Първо по тази линия се запознахме. После, през годините, имах възможност да контактувам с него и на друго ниво и винаги ми е правел впечатление на сериозен и отговорен човек. Той е от този тип хора, че поеме ли нещо като ангажимент, го гони, докато не го свърши. Местно момче е, свързан е с града и няма човек, който да не го познава. Когато сме заедно – независимо дали са избори или не, не съм видял да подмине някого, винаги ще се спре, ще изслуша човека отсреща, ще му каже добра дума. Всъщност, не познавам човек, който може да каже нещо лошо за Иван Ризов. А и има познати от всякакво естество, така че като кмет на Благоевград ще тръгне от много висока летва, няма да има затворени врати пред него. Отворен, човечен – тези негови качества ме доведоха в листата на ВМРО и се надявам през следващите 4 години да работим заедно – той като кмет, аз като съветник.

Иво Христов:
Помогна ми в много труден за мен момент

Беше преди много години, бях останал без работа и почти в пълна безизходица. Тогава човекът, който ми подаде ръка, беше Иван Ризов. Даде ми без наем барчето в “Топливо” и го ползвах близо 2 години. После, преди 6 години, ми намери работа като готвач на морето – заминахме с негов приятел. Оттогава животът ми се движи в това русло: през лятото работя на морето, през зимата – в Банско, и се справям много добре. И си давам сметка, че ако Ризов не се беше появил в живота ми, едва ли щеше да стане така. Оттогава с гордост мога да го нарека мой приятел. Рядко се виждаме, но непрекъснато се чуваме по телефона. Особено на Ивановден, той е първият именяк, на когото честитя. За мен винаги ще си остане един от малкото точни, неопетнени от властта хора. Земен е, не лети в облаците. Властта с нейните облаги не му е самоцел, защото той отдавна е в частния бизнес и си има всичко. Не, Иван иска да стане кмет, за да промени всичко онова в града, което ни дразни.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *