Дупница с четвърта двойка близнаци от началото на годината

Близнаци момче и момиче проплакаха в нощта на четвъртък срещу петък в родилно отделение на общинската болница в Дупница. Те са първите рожби на Валерия и Илиян Александрови от дупнишкото село Крайници и третата двойка близнаци, родени в общинската болница от началото на годината. Момиченцето е с тегло 2550 г, а момченцето – 1950 г.

Родени са под вещите грижи на д-р Димка Зантина, д-р Борис Попов, анестезиолога д-р Николай Карастоянов и акушерките Стела Кралийска и Славянка Станкева.

От началото на тази година в родилно отделение на общинската болница са проплакали 45 деца.

Преди няколко години отделението беше нарочено за затваряне като финансово нерентабилно, но медиците се опълчиха на това и на заседание на ОбС не се гласува затварянето на отделението, в което продължават да се раждат деца.

Както „Струма“ писа, през месец януари в отделението проплакаха близнаците на семейство Костадин и Цветелина Ламбови от село Бистрица. За младото семейство това са втора двойка близнаци, по-големите момче и момиче са на годинка и половина. Ламбови отглеждат 7 деца, две от предишните им бракове и 5, родени през съвместния им живот.

През месец февруари в отделението проплакаха близнаци  момиченца от Дупница – Мария и София.

От началото на 2021 г. в двете болници в Дупница са се родили общо четири двойки близнаци.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *