HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дупница ще има спортно училище, министърът подписа заповедта

В Дупница ще има спортно училище. Със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев ОУ “Климент Охридски” се трансформира в спортно училище. Първата паралелка ще започне обучението си през учебната 2018/2019 г.

Както “Струма” писа, на свое заседание през месец април общинските съветници в Дупница взеха решение за стартиране на процедура по преобразуване на ОУ „Климент Охридски“ в спортно училище и изпратиха до Министерството на образованието необходимите документи.

Идеята за създаване на спортно училище е на директора на ОУ „Климент Охридски” Илия Близнаков. Преди 10-ина години той пръв в Югозападна България смени училищния звънец с музика. Тогава Ил. Близнаков възстанови стара апаратура на училището и музика, подбрана от учениците, приключва учебния час, а друга мелодия пък ги подканва да влязат в час.

В спортното училище ще се изучават дисциплините футбол, волейбол, таекуон-до, шахмат, баскетбол и тенис на маса. Приемът в спортните паралелки ще става в първи, пети и 8 клас.

Общинските съветници избраха ОУ “Климент Охридски”, тъй като в него има голям басейн, който може да се ползва за спортна база.

Много младежи от Дупница учат в спортни училища в Самоков, Кюстендил и София и печелят медали от международни състезания. Така вместо да пътуват до други населени места, младежите и девойките със спортни интереси ще се обучават в Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *