Дупничанинът Димитър Божков представя във Варна изложбата си „Коктейл от цветове”

Димитър Божков от Дупница представя своята изложба „Коктейл от цветове” в Graffit Gallery във Варна от 20 юли до 20 август.

“Ла Сапиенца” е университетът, в който младият дупничанин записва своето висше образование. Именно в университета Димитър започва да прави първи стъпки към изкуството през 2014 година.

Треньорът по бокс на Димитър Божков обича да рисува картини и това мотивира и 28-годишния дупничанин да открие страстта си към изобразителното изкуство. Интересът към изкуството на младия българин не спира, дори напротив, той споделя, че има много поръчки, рисува и портрети. 

Димитър Божков не крие, че е самоук, и споделя че неговата школа са били картините на Рубенс, Рембранд, Моне и други. Но когато правиш всичко от сърце и душа, то се вижда и усеща.

До момента Димитър Божков е имал пет изложби, а тази ще бъде шестата. Една от изложбите му е била в галерията на Васил Петров, за когото Димитър не пести суперлативи, дори напротив – споделя, че е впечатлен и от него като личност, и като изкуство. Младият художник споделя, че благодарение на Васил Петров е започнал да утъпква своят път.

Преди по-малко от година Димитър Божков се е запознал с Михаил Рашков-Майстора, който е на 86 години и не е добре здравословно, но е имал честта да поработи около него. Михаил е видял потенциал у Димитър и му е предал няколко тайни, които са малко на брой, но изключително ценни.

Жителите на морската столица Варна, както и туристите, ще могат да се потопят в изкуството на талантливия дупничанин и да се докоснат до неговото творчество, след което следват и други гостувания в страната. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *