Дупничанинът с бизнес в Италия Борис Паризов вдигна пищна кръщенка със 150 гости на внука си адаш, митрополит Антоний долетя от Берлин за ритуала

Западният и Средноевропейски митрополит Антоний долетя от Берлин и кръсти внука на бизнесмена от Дупница Борис Паризов, който има бизнес в Италия. Семейното събитие събра над 150 гости в ресторант в парк “Рила”, а малкият Борис, който е кръстен на дядо си, беше отрупан с подаръци и благопожелания.

Митрополит Антоний в съслужение със свещеника на храма в с. Сапарево, където е родена майката на малчугана, народната певица Ваня Паризова, извършиха ритуала по кръщаването. В ритуала се включи дори синът на местния свещеник, а малкият Борис беше облечен в българска народна носия. Когато се появи на бял свят, дядо му Борис Паризов, който развива бизнес в Милано повече от 20 г., възкликна: “Внукът ми се роди в Италия, но е българин и такъв ще си остане”. В Италия живее и семейството на сина му Иван, който също помага в бизнеса. Кръстниците на малчугана долетяха за тържеството в Дупница от Италия. Те са дупничани, но също от години живеят на Ботуша. Дядото се беше постарал да превърне кръщенето на внука си в царско, с уникална украса и пищни трапези. Дори на бутилките с алкохол имаше етикети със специални поздравления за гостите и за 2-г. Борис. Празничното събитие беше уважено от много гости от страната и чужбина. Сред тях бяха депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов, генералният консул в Милано Росен Руфев, бизнесменът Вергил Кацов…

Пред репортер на вестник “Струма” Борис Паризов заяви: “Аз съм щастлив дядо! С митрополит Антоний сме дългогодишни приятели. Когато се откри българската църква, помагах със средства за ремонта и станахме приятели. Аз бях един от инициаторите да се открие българско консулство в Милано, дотогава на моите сънародници се налагаше да пътуват до Рим, за да си вадят документи, което им костваше средства и време. Сега сме улеснени с генералното консулство в Милано.

Емоционалното семейно тържество приключи късно през нощта с много хора и песни. Биг бенд Благоевград поддържаше настроението на гостите.

Борис Паризов е брат на психиатъра Александър Паризов. Неговият внук също носи името му Александър, а когато се роди малчуганът, щастливият д-р Ал. Паризов възкликна: „Роди се Александър трети в моята фамилия”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *