Дупничанинът Цв. Соколов приключи с Шампионската лига, утешава се с индивидуални призове

Дупничанинът Цветан Соколов приключи с Шампионската лига. Националът и неговият „Зенит“ /Казан/ изпълниха условието да спечелят последната си среща в групата срещу аутсайдера „Халбанк“ на разложанина Георги Сеганов с 3:1, но развоят на другите двубои с отношение към прогреса в елиминационната фаза не беше от полза за руския гранд, който напуска борбата. Юношата на „Марек“ поне ще се утешава с присъствието си в челото за два от индивидуалните призове. Диагоналът е втори в подреждането на най-добрите нападатели с 99 т., или средно по 4.12 на гейм. Лидерската позиция по този показател държи  Божидар Вучичевич със 115 т., а трети е друг волейболист на „Зенит“ Максим Михайлов. Сърбинът оглавява и класацията на топреализаторите със 122 т., а съотборниците в тима от Казан си разменят местата, като Михайлов е със 116 т., а Соколов попълва топ 3 със 112, или средно по 4.67 на гейм. При разпределителите Сеганов е 20-и.

Междувременно Цв. Соколов повдигна завесата за трансферната сага, завихрила се напоследък около него. Различни източници го пращат от лятото в „Динамо“ /Москва/, „Локомотив“ /Новсибирск/, „Кучине Лубе“.

„Миналата година, когато играех в Италия, бях поставен в същата ситуация. Пак имаше много слухове. Искам да кажа само едно – в момента нося екипа на „Зенит“ и нищо друго не ме интересува. Стремя се да помогна на отбора да спечелим всичките си мачове. Трябва да мислим за това как играем сега, а не за следващия сезон”, коментира асът на трикольорите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *