Дупничанин спасен от бяла смърт в коритото на река Бистрица, благодарение на бдителни жители и бързата реакция на кмета К. Огненски

Дупничанин бе спасен на косъм в района на село Бистрица от бяла смърт, след като бдителен жител на селото забелязал в тъмното мъж да се движи в коритото на река Бистрица и се обадил на кмета Кирил Огненски. Инцидентът е от сряда около 20,30 ч.

Кметът на селото Кирил Огненски разказа: „Става въпрос за 64-г. мъж от Дупница, който е със заболяване. Излязъл е от дома си и не се е върнал. В сряда жители на селото ми звъняха да ме уведомят, че са видели в гробищния парк непознат човек, добре облечен, да обикаля. Не обърнах внимание, предположих, че е някой роднина на починал.

Вчера около 20,30 ч. ми позвъни човек от селото, който е видял възрастен мъж в коритото на река Бистрица да се движи в тъмното и студено време. Отидох на място, прибрах мъжа, който беше жив, но премръзнал, в джипа и тръгнах да го закарам до Спешен център – Дупница. На входа на града видях патрулна кола, която спираше автомобили за проверка. Съобщих на полицаите, че в джипа ми има възрастен мъж, който е измръзнал и го транспортирам до Спешен център. Не зная кой е, как се казва. Полицаите взеха мъжа в автомобила си и аз се върнах обратно. Не съм извършил геройство, всеки на мое място ще постъпи така”, заключи кметът на Бистрица К. Огненски.

Оказало се, че близките на 64-г. мъж са подали сигнал същия ден в РУ – Дупница, че той е излязъл от дома си и не се е върнал. По времето на соца мъжът е работил в тогавашния магазин за домашни потреби “Гагарин”, който отдавна не работи, и е познат на много дупничани.

Както “Струма” писа, преди няколко дни студът взе жертва в село Баланово, община Дупница. 80-г. Ема от селото беше открита замръзнала в м. Бинека на пътя Дупница-Кюстендил.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *