Дупничанин, страстен рибар, зариби с 14 000 шаранчета язовир „Дяково”

53-годишен дупничанин, страстен рибар, зариби с 14 000 шаранчета язовир “Дяково”. Андрей Богоев е шеф на риболовен клуб “Распер” в Дупница, продава и билети за любителски риболов. Част от средствата отчита на държавата, с другата част зарибява водни обекти.

„Състезател съм по спортен риболов повече от 20 години. Бях много малък, когато за първи път отидох на риболов, и оттогава страстта ми не спира. Продавам риболовни билети, голяма част от събраните пари отчитам на държавата, а с другата част зарибявам водни обекти. В язовир “Дяково” от години няма шаран. Навъдиха се много хищни риби като костур, сом, които изяждат малките шаранчета. Преди години много шаран се излови с мрежи. Този вид риба изчезна. Надявам се по-голяма част от рибките да оцелеят”, заяви пред „Струма” Богоев.

„Организирал съм състезания по риболов и за деца. Искам да ги накарам да заобичат природата чрез риболова. Има риболовци, които наричаме “месари”. Те искат да уловят риба и да нахранят семействата си. Истинският риболов е да усетиш тръпката от улова на риба, но не на всяка цена да я занесеш вкъщи. Може да я хвърлиш обратно във водоема. Риболовът е спокойствие, учи на любов към природата, другарство. Имам мечта да направя кръжок в някое от дупнишките училища по риболов. Вместо децата да взимат наркотици или да пият алкохол, да отидат на реката, язовира… на риба. Там не може да си пиян или дрогиран”, сподели Андрей Богоев.

Мечтата му е в общината да има малък водоем, който да се зарибява, и там да се учат на риболов младежите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *