Дупничани възмутени: Превърнаха тротоарите пред домовете ни на ул. “Хан Крум” в паркинг, архитектите от проектантското бюро дори си поставиха табела за платено място, а тук не е „синя зона”

„Работещи в офисите в района, даже и такива, които пътуват за София, превърнаха тротоарите пред домовете ни в паркинг”, сигнализираха в „Струма” възмутени граждани, живеещи на ул. “Хан Крум” в Дупница. „Тук собственикът на магазин за мебели паркира бус, два леки автомобила и джип. Тук паркират и архитектите, които работят в проектантското бюро до магазина. Те дори са поставили и табела за платено паркомясто, а тук не е „синя зона”, допълниха живеещи в района.

При репортерска проверка живеещи в блока срещу офиса на проектантската фирма заявиха, че архитект Асен Пилев, бивш кмет на града, паркира където намери свободно място, но колегите му паркират пред бюрото, на обозначено като платено място. „Най-често там е паркиран автомобилът на колежката му Адриана Велева. Много жители на други общини – Бобов дол и Сапарева баня, които пътуват на работа в София, паркират автомобилите си тук и те стоят, докато не се приберат собствениците им вечер от столицата. Това затруднява и пешеходци, и шофьори”, заявиха те.

„Улица “Хан Крум” влиза в проект за зелена градска среда и не е обявена за „синя зона”. През лятото на тази година изтича 5-годишният срок, тогава улицата ще бъде обявена за „синя зона” и ще се плаща при паркиране. Изпращала съм работници в “Паркинги и гаражи ” на проверка. Предупреждавани са лицата, които са заявявали пред живеещи на улицата, че са си платили в общината за местата за паркиране. Никой не е плащал, тъй като улицата не попада в „синя зона”, категорична бе вчера шефката на общинското предприятие “Паркинги и гаражи” Радостина Велинова.

Както “Струма” писа, в събота беше запален “Мерцедес” на дупничанин, който живее в един от блоковете на улицата. Една от версиите, по които се работи, е, че палежът е станал заради свада за паркиране на тротоара.

Блоковете на ул. “Хан Крум” са строени преди повече от 30 години и тогава не са предвидени паркоместа около тях.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *