Дупничани в паника се редят на опашки посред нощ пред спешния кабинет със симптоми на Ковид-19

Страх обзе дупничани заради растящия брой на болни от Ковид-19. Пред спешния кабинет на общинската болница в Дупница в сряда срещу четвъртък през нощта се е образувала опашка от пациенти, които потърсили помощ, притеснени, че са с подобни на Ковид симптоми.

Само в нощната смяна на спешен кабинет лекарска помощ са потърсили над 20 пациенти. Те се оплаквали от разстройство, кашлица и главоболие. Някои от пациентите се налагало да бъдат приети във вътрешно отделение на общинската болница, но от там заявили, че приемат само спешни случаи.

Медицински сестри от двете вътрешни отделения, голяма част от които са в пенсионна възраст, искат да напускат с мотива, че са изтощени от денонощната работа в среда на зараза.

Вчера са хоспитализирани още трима учители от Дупница, един ученик от ОУ “Евлоги Георгиев”, който е заразен, е на домашно лечение. Двама от заразените учители са от СОУ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница и един учител от ПГ “Христо Ботев”.

Учениците от 5-7 клас от училището, станало огнище на Ковид-19 в Дупница – ОУ “Неофит Рилски”, от вчера са на онлайн обучение.

Както “Струма” писа, в основното училище са заразени 11 учители и трима души от помощния персонал. На педагогически съвет ръководството на училището реши да поиска разрешение от МОН за онлайн обучение на класовете от горния курс. В сряда са получили писмо, с което разрешават да се мине на интернет обучение заради многобройния персонал, излязъл в болнични, общо 21, като не всички са с Ковид-19. От вчера учениците от 5-7 клас се обучават онлайн.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *