Дупничани луднаха по чудодейна гъба, захранвана със зелен чай, отец Г. Паликарски от дни чака доставка, с попадията ще пробват илача съвместно

Дупничани са луднали по чудодейна гъба, която се храни със зелен чай. Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски дори вече чака специална доставка от лековитата гъба.

Според свещеника тя не само лекува всички болести, но от нея се и отслабва.

Той обясни как се отглежда: “Гъбата се слага в стъклен буркан и всяка вечер се полива с отвара от зелен чай. От него тя се храни и нараства. На сутринта на гладно се взима по една супена лъжица преди закуска. Гъбата пречиства организма от отрови и укрепва имунната система. Тя топи и тлъстините по тялото. Чакам да ми я доставят и започвам да я отглеждам и да се лекувам. Ще я ползваме заедно с попадията. Вече минахме 50-те и трябва да си укрепваме здравето”, заяви, убеден в лечебните свойства на гъбата, отец Паликарски.

„Хората търсят лек за болежките си чрез такива гъби отпреди 20-30 г. Тогава ги отглеждаха, като ги хранеха с прясно мляко. Вечерно време се “поливаха” с млякото, а сутрин се взимаше по една лъжица от течността. Когато гъбата изпълни съда, в който е сложена, обезателно се дава на друг човек, не може да се изхвърля, тъй като лечебните свойства на гъбата -майка ще изчезнат. Стигна се дотам, че почти във всеки дом се отглеждаше гъбата чудо”, спомни си жена, ползвала илача, но уточни, че от дистанцията на годините се убедила, че не е получила никакво лечение от гъбата.

Песимисти за приписваните лечебни свойства са и лекарите, според които много болни хора с онкологично заболяване вместо да отидат на лекар, се целят с отвара от гъби от Урал или ги приемат във вид на хапчета и отиват на лекар твърде късно.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *