Дупничани се измъкнаха от ада в Перник за 1 час без острието си

Волейболният „Марек“ влезе в топ 3 на суперлигата, след като се справи само за около 1 час в Перник срещу „Миньор“ с 3:0 /25:10, 25:17, 25:13/. За четвъртата победа от 5 двубоя в кампанията не попречи отсъствието на острието Катбарт Малинга, който носи обездвижваща шина на контузената си ръка и може да пропусне още една-две срещи на тима. С неотшумяла травма се наложи да излезе на полето Павел Душков, който стисна зъби и се отчете с 6 т.

„В зала „Борис Гюдеров“ традиционно се играе трудно и само с пълна концентрация и мобилизация можеш да успееш да вземеш нещо. Моите играчи направиха тези две неща и резултатът се видя въпреки здравословните ни проблеми”, коментира наставникът на дупничани Виктор Карагьозов.

Подопечните му позволиха на съперника да запише едва 10 т. в първия гейм и 13 в третия. Моментно отпускане във втората част позволи на домакините да дръпнат с 5:0, но марекчани бързо се събраха и попариха ентусиазма на хората на Петьо Драгиев. Руандиецът Ивес Мутабази беше най-полезен в състава на победителите с 14 т.

„МИНЬОР“:  П. Иванов-3, Каменов-7, Левенов-4, Аначков-3, Пл. Драгиев-2, Симеонов-2, Методиев-либеро /Николаев-4, Петров-2, Замфиров, А. Иванов-либеро/.

„МАРЕК“: Георгиев-2, Мутабази-14, Св. Иванов-10, Велков-9, Душков-6, Апостолов-4, Михайлов-либеро.

МАРТИН СТОЙЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *