Дупничанката с нигерийска кръв Нанси Окоро се позлати на Юндола, сапаревобанчанката Л. Пехливанска втора ски писалка на България

Дупничанката с нигерийска кръв Нанси Окоро се позлати на Юндола в първите два дни на държавното първенство по ски бягане, втора „писалка“ на България е сапаревобанчанката Любомира Пехливанска. Двете допреди 2 г. бяха съотборнички в СК „Паничище“, откъдето шампионката премина в столичния „Александър Логистик“. 19-годишната възпитаничка на ПК „Христо Ботев“ в родния си град триумфира на 10 км класически стил с време 29.30,7, с аванс от 1.51,5 мин. пред Пехливанска, която в преследването на 7.5 км успя само да скъси малко изоставането от победителката на 1.34,5 мин. Трета и в двата старта остана Дева-Мария Драгиева /Ком/, съответно на 7.45,60 и 12.06,8 мин. разлика от първата. Златното момиче на родното ски бягане е дъщеря на бившия футболист Годсон Окоро, играл у нас, и на директорката на Агенцията по социално подпомагане в Бобошево Камелия Антова.

В надпреварата на мъжете също не настъпиха промени на трасето в индивидуалното състезание на 15 км и в преследването на 10 км. Златото прибра Мартин Пенчев /Узана/, със среброто и бронза се задоволиха Веселин Цинзов /Александър Логистик/ и Божидар Димитров /Рилски скиор/.

В спор за отличията влязоха 157 бегачи от 9 клуба.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *