Дупничанка вдигна 4 пъти цената и спечели търга за наем на кафенето при часовниковата кула

След повторен търг за наем на кафене в градската градина в  центъра на Дупница, при часовниковата кула /на снимката/, цената му скочи четири пъти – от 272 лв. на 1115, 20 лв. без ДДС. В “битката” се включиха три фирми, две с регистрация в София и една дупнишка -“Емилия Райчева-Емили”, собственост на Емилия Райчева, с предмет на дейност разпространение на печатни издания.
Софийската фирма “Кул дизайн” се отказа на поредната стъпка  от  27 лв., при цена 388 лв. Продължиха да наддават Е. Райчева и представителят на столичната “Контрол 8”. Райчева стигна до цена 1115,20 лв. без ДДС за  месечен наем, а конкурентите й се отказаха на стъпката от 1088 лв. Очаква се в едноседмичен срок спечелилият търга да подпише договор за наем с общината.
Както “Струма” писа преди около месец, на първия търг за отдаване под наем на кафенето наддаваха две дами. Едната от тях даде цена от 1442 лв. без ДДС и спечели търга. Другата  кандидатка се отказа на предпоследната стъпка. Нито една от тях обаче не подписа договор за наем с общината и се наложи да се проведе повторен търг.
Последният наемател на кафенето Кирил Бързачки от Дупница го стопанисва в продължение на 19 години, но след спор с общинското ръководство го напусна.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *