Дупничанка и перничанин №1 по успех сред 1000 абсолвенти в “Елмхърст”- Чикаго

Двама българи – дупничанка и перничанин, завършиха с най-високия бал, с латинското наименование “Summa Cum Laude”, елитния колеж “Елмхърст” в Чикаго. Моника Евдокимова /сн. 1/ и Диан Иванов /сн. 2/ са между 40-те най-добри абсолвенти с успех между 3,900-4,000 точки от близо 1000 завършили, съобщи chicago.bg. Двамата са единствените българи от випуск 2018. Те завършват един и същи факултет по биология.
Моника Евдокимова е от Дупница. Тя идва в САЩ на 4-годишна възраст със семейството си и изкарва цялото си образование в Америка. Избрала е да продължи следването си в докторска степен за биомедицина в университета Лайола от тази есен.
Перничанинът Диан Иванов е син на бронзовия медалист от световно първенство Стойчо Иванов. Бърза помощ или педиатрична онкология са следващата цел на Дидо. Неговата тога се отличаваше от останалите студенти с многоцветните символични въжета на благотворителните организации, в които през следването си е вършил общественополезна дейност.
През последните две години Дидо е избиран за най-добър студент от Факултета по биология, който наброява около 250 учащи се. В социалните мрежи на страницата на колежа неговите състуденти го наричат безспорен лидер и водач.
Училището “Елмхърст колидж” е създадено от германци през далечната 1871 година. През 2017 година колежът е избран за най-добър в САЩ от списание “Форбс”. До момента в него са завършили 147 випуска. Десетки известни личности от различни сфери на живота са учили в “Елмхърст”. Едни от тях са ММА боецът от UFC – Рикардо Ламас, поетът Ране Аройо – реципиент на Залата на славата по литература, композиторът Дъг Бийч – носител на награда “Грами”, и още много други.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *