Дупничанка, работеща в Англия, загази много! Лекари забравиха метален предмет в тялото й! Вижте РАЗТЪРСТВАЩИЯ Й РАЗКАЗ

Гастарбайтерката в Англия, дупничанката Даниела Георгиева, на 55 г., от 10 г. носи в тялото си метал, останал след операция на жлъчката. За неприятната находка разбрала преди около месец в Лондон, където работи от 7 г. Тя получила болки в областта на черния дроб и посетила лекар в английската столица, който я насочил за ехографско изследване. На екрана в близост до черния дроб се очертали контурите на дребен метален предмет. Ето каква разказа по телефона от Лондон Даниела Георгиева:
“По време на прегледа докторът ми каза,
че имам камък, образувал се в канала на черния дроб, но вижда и малък метален предмет до него. Изрази предположение, че го нося в себе си от години. Тогава си спомних, че преди 10 г. ми извадиха жлъчката в софийска болница и може би е забравено нещо от инструментите за операцията. Беше ми чудно, че при всяко идване в България от Англия и обратно на летището апаратурата на скенера издаваше сигнал, сякаш носех оръжие в себе си. Винаги ме претарашваха като престъпник на аерогарата. Като виждаха, че няма нищо в мен, което не е позволено да се пренася, извиняваха се и ме пускаха да мина.
Преди един месец разбрах какава е била причината. Сега чакам да ми определят дата за операция в лондонска клиника, за да извадят и камъка, и металното парче. Лекарят ми каза, че няма опасност за живота ми, а пък и досега не съм имала някаква болка в областта на черния дроб. Покрай камъка се откри и металът в тялото ми.
В Англия, ако си плащаш осигуровките, те лекуват безплатно. Не ти искат пари на ръка. И лечението, и лекарствата са безплатни”, разказа Даниела Георгиева.
Преди да замине на гурбет в Англия, тя е работила като шивачка в Дупница, но все попадала на некоректни работодатели. Работила по цял месец, но вземала по 150-200 лв. заплата или изобщо не й плащали. Безизходицата я накарала да отиде в Лондон и да чисти къщите на англичани. В момента работата намаляла, но за да изчисти една къща, получава по 20 паунда, което й стига за ежедневните разходи.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *