Дупничанка стана шампион в Сърбия на един крак, Ал. Джорджев настоява да се бие контузен, баща му го спря с мъка

Дупничанката Борислава Борисова стана шампион в Сърбия на един крак в най-силния и най-тежък отворен турнир по олимпийско таекуон-до в Европа. Талантливата млада дама, възпитаничка на СК „Гладиатор“, получи болезнена травма още в първата си среща срещу представителка на домакините, но стисна зъби и стигна до златото, като на финала отнесе с 16:8 опонентка от Франция. Успеха й дублира нейният съотборник Кирил Механджийски, който преодоля съпротивата на петима противници – двама от Сърбия и по един от Гърция, Хърватска и Тунис.

Двамата братя Джорджеви се окичиха със сребърните медали в своите категории. Малшанс преследваше баткото Митко в решителния двубой за първото място, а на по-малкия Александър бе наложена лекарска забрана заради контузия в крака, която го принуди да използва само ръцете си в полуфинала, но и това не помогна на съперника му. Световният първенец със счупена ръка отпреди година в Египет настоя да повтори геройството от финала в Шарм ел Шейх. Баща му Иван обаче с много усилия успя да го спре да не излезе на тепиха и да рискува да усложни състоянието си. На третото стъпало на почетната стълбичка се качи Мариела Миланова.

Общо 18 отличия в съотношение 8 златни, 4 сребърни и 6 бронзови донесоха  българските участници в „Галеб Белград Трофи“, който събра 1300 таекуондисти от различни краища на планетата. Наставник на нашите бойци бе най-титулуваният възпитаник на гладиаторите Теодор Георгиев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *