Дупнишката актриса Василка Сумева прекара три вълшебни седмици в Италия

Известната актриса от ДТ „Невена Коканова“ в Дупница Василка Сумева, позната и като поетесата Калина Влади, гостува в Милано за три седмици на дъщеря си, зет си и внука и разгледа забележителностите на града.

„След две години пауза отново имах удоволствието да прекарам три вълшебни седмици в един от кварталите на Милано на гости на дъщеря си заедно с приятното задължение да бъда близо до внука ми. В Италия децата до 14-годишна възраст не могат да останат вкъщи без възрастен при тях. Успях да се насладя и на невероятни преживявания. При посещението на празника в селището Ортоново1 на около 250 км от Милано, се запознах с някои от традициите на италианците. Наред с прекрасната музика, традицията повелява срещу символична сума да се консумират всякакъв вид италиански специалитети, чиито имена за съжаление не запомних, но определено бяха много вкусни, а пиенето на бира и бяло вино беше безплатно, като, разбира се, не липсваше и прословутата италианска пица! Успяхме да направим и няколко слънчеви бани на плажа на Адриатическо море, намиращ в близост до Ортоново… Посещението ми в Пиза добави още към невероятните усещания за нещо различно и неповторимо.

Невероятно изживяване беше посещението ми в Парка на динозаврите с моите любими хора – внука, дъщеря ми и зет ми! Имах усещането, че се намирам в Джурасик парк. Пренесох се в каменната ера: пещерата с първобитния човек, неандерталеца, развитието на човешката раса, до съвременния човек. Връщането в далечното минало преди милиони и милиарди години чрез този парк още един път ми доказа преходността и циклите, през които е преминала планетата ни Земя, за да стигне до този гений на техниката и електрониката! Бъдещето е пред поколението, което днес наричаме компютърно! Казват, че като темперамент си приличаме с италианците, до известна степен има нещо вярно, но всяка нация си има своите традиции и обичаи, които я отличават от останалите.

Колкото и хубаво да беше, с нетърпение очаквах прибирането в България и когато кацнах на родна земя, се почувствах най-щастлива!“, с вълнение разказа за вълнуващите си преживявания в Милано актрисата Василка Сумева.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *