Дупнишка снаха показа в изложба театрални костюми и анатомична графика

Известната художничка и сценограф Милена Струнчева-Найденова, която е дупнишка снаха, откри своята изложба „Анатомична графика“ в изложбена зала „Джамията“ в Дупница. Изложбата включва, анатомични рисунки, графика и живопис, театрални костюми и психологически типажи на различни герои от постановки, които изразяват учудване, страх, любов, смях.

„Това са емоции, които всеки един автор художник трябва чрез образа да изрази. Почти всичките творби, които съм представила, са рисувани по време на следването ми в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив“, сподели за „Струма“ Милена Струнчева-Найденова.

А на въпрос какво й е мнението за т.нар. онлайн обучение в училищата и как й се е отразило времето на изолация по време на пандемията, тя отговори: „Изолацията по време на пандемията не съм я усетила, защото бях ангажирана със сина ми и онлайн обучението, което е много трудно. Практическите специалности няма как да се учат онлайн, включително и рисуването, без да покажеш кое как става, няма вариант да се получи. Онлайн обучението може само теоретично да се преподава, но практически е много трудно, почти е невъзможно”, категорична е Найденова.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *