Дупнишките борци окапаха като круши на световната купа в Белград

Дупнишките борци окапаха като круши на световната купа в Белград. Голяма драма съпътстваше втория в Европа и на планетата Кирил Милов в кат. 97 кг, който се размина с медалите и остана пети въпреки служебната победа в репешажите за бронза, където го прати победилият го на четвъртфиналите двукратен световен шампион Муса Евлоев. Голямата ни надежда за отличие в сръбската столица трябваше да мине през олимпийския първенец Артур Алексанян, но арменецът напусна надпреварата в знак на протест срещу съдийството в схватката му с Евлоев. Напред не успя да продължи и неговият съперник Дамян Вон Еув от Швейцария, който получи лекарска забрана и Милов записа служебна победа. В решителната среща с иранеца Мохамади Сарави обаче загуби с 0:3 и изпадна от почетната стълбичка. Рано напусна форума двукратният носител на Златния пояс „Никола Петров“ Даниел Александров-Рамбо при 82-килограмовите.

При най-леките дами до 50 кг европейската шампионка Миглена Селишка надви на старта французойката Жули Сабати с 6:0, а на 1/4 финал се справи срещу полякинята Анна Лукашик с 5:2. В полуфиналите обаче възпитаничката на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отстъпи на рускинята Екатерина Полешчук след 2:2 в редовното време и съдийско решение за по-ниска активност.

Друга студентка в най-големия ВУЗ на Югозапада Биляна Дудова пропусна състезанието, след като в навечерието му даде положителна проба за Ковид-19 в Унгария, където се подготвяше за последното изпитание за годината и където ще изкара 10 дни под карантина. Нейната състудентка в благоевградския университет Мими Христова проби на полуфинал в Белград в кат. 65 кг след престижен успех с технически туш 11:0 срещу бронзовата олимпийска медалистка Сархи Малик от Индия и снощи излезе срещу украинката Татяна Рижко в спор за място на финала.

Другите ни представителки във вчерашния сутрешен сеанс претърпяха поражения и са в очакване да бъдат изтеглени на репешажите. Петричанката Евелина Николова (57 кг) падна с 4:5 срещу туркинята Мехлика Озтурк. София Георгиева (68 кг) започна с победа в квалификациите над италианката Далма Канев с 6:3, но след това нямаше аргументи за 0:9 срещу Адела Ханджликова от Чехия. При тежките до 76 кг Мария Оряшкова не успя срещу Айпи Кизи от Киргизстан – 3:5, а Сезен Белберова /53 кг/ се провали с 0:10 срещу рускинята Анжелика Ветошкина.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *