Дупнишките гладиатори се позлатиха на държавното по таекуон-до без националите, съотборникът им М. Джорджев се контузи в Иран

Дупнишките гладиатори се позлатиха на държавното първенство по олимпийско таекуон-до без тримата си национали Александър и Митко Джорджеви и Теодор Здравков, които са на лагер в Иран в подготовка за европейския шампионат и олимпийската квалификация. Осем титли влязоха в клубната витрина, а по брой отличия в съотношение 8:8:2 във всички възрасти хората на Христо Михалчев станаха трети в подреждането на спаринг и в комплексното отборно класиране след доминанта „Херея“ /15 зл., 18 ср., 25 бр./ и „Кондор 2000“. Шампионка при жените стана Николет Костова, успеха й дублираха Александра Георгиева и Михаела Костадинова при девойките, Венцислав Аничин, Мария Ковачева и Йоана Мирчева при кадетите и Кристиян Доцин и Васил Воденичарски при децата. Форумът в многофункционалната зала „Васил Левски“ на НСА в столицата събра над 650 бойци от всички центрове в страната.

По същото време в Иран вече втора седмица групата трикольори продължава да лее пот и да поддържа игрови ритъм в приятелски срещи. В поредната проверка двама от петимата нашенци записаха победи. Едната сложи на сметката си младата звезда на СК „Гладиатор“ Александър Джорджев. Водачът в световната ранглиста за юноши в категорията си разби своя съперник с 33:13. Успех постигна и Даниел Ладжев с 13:6. Другият представител на дупнишкия клуб Теодор Здравков и Кристиян Златев отстъпиха на опонентите си, а контузия попречи на изявите на по-големия от братята Джорджеви – Митко.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *