Дупнишкият депутат Ив. Ибришимов най-новото попълнение на клуба на Ивановците в Кюстендил, набират членове от Сърбия и Македония

Клуб „Иване, Иване“ в Кюстендил разработва програма за помагане на хора, носещи това хубаво българско име, изпаднали в социално затруднение, и на таланти. Това обяви председателят на клуба Иван Андонов. В състава на структурата от години са бившият областен управител Иван Каракашки, съдията Иван Демиревски, екдепутатката от мандата на Симеон Саскобургготски Ваня Цветкова, както и бизнесменът Иван Стоименов.
„Идеята е да бъдем полезни на всички. Натрупахме поне десетгодишен опит, вече много добре се сближихме. Освен от Кюстендил в нашия клуб членуват вече и Ивановци от Македония и Сърбия. Заявки имаме и от Русия за членство. Последното попълнение е народният представител Иван Ибришимов от Дупница. Той успява да идва на нашите събирания“, заяви председателят Иван Андонов.
Към момента членовете на сдружението са 157, това са предимно мъже, има и жени, които обаче са по-малко на брой. Сдружението се надява да се разрасне и да привлече хора с други популярни имена като Стоян, Георги и Йордан. Първото официално събиране за тази година е на Ивановден по стар стил, 20 януари. Тогава ще се приеме и дневният ред за тази година, всеки има право на предложения. Те обаче трябва да получат 100% подкрепа от присъстващите.
„В тази програма ще бъдат насочени мероприятия за подпомагане на младите дарования и много други неща, свързани с участието в обществения живот на града. При нас няма възрастови ограничения, ако например привлечем 12-15-годишни, то те трябва да бъдат придружени от родителите си. Не събираме членски внос, всичко е с идеална цел“, коментира Иван Андонов.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *