Дупнишкият Рамбо „зарибява“ деца за най-българския спорт, възражда коледния турнир по борба

Асът на класиците Даниел Александров се заема със „зарибяването“ на деца за най-българския спорт. Дупнишкият Рамбо и партньорът му Георги Наумов прерязаха лентата на сдружение, чиято цел е насърчаване на младите да влязат в залата със състезателно трико, а сред приоритетите е и възраждането на коледния турнир по борба след 10-годишно прекъсване.

„Надявам се да запалим повече малки хора да спортуват,  но и да бъдат отговорни граждани. Това ще е само за тяхно добро“, поясни националът, който е четирикратен медалист от европейски първенства и двукратен носител на златния пояс „Никола Петров“.

През изминалия уикенд 29-годишният асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“ прибави в колекцията си поредната титла от държавния шампионат на страната. Появата му на най-престижния форум у нас уплаши двама от съперниците му в категорията, които отказаха да излязат срещу него на тепиха. На полуфиналите срази със 7:1 най-сериозния си конкурент Росиан Дермански, а в решителната схватка за златото прегази Радослав Русев.

„Имам големия късмет да живея в къща и успявах да се готвя горе-долу добре по време на карантинния период. Все пак липсваха ми спарингите за пълноценен тренировъчен процес и подготовка с пълна мощност. Основната цел пред мен сега е спечелването на квота за олимпийските игри в Токио, след това покоряване на олимпийския връх, каквато е мечтата ми“, признава Александров, който в началото на тази година за първи път стигна до финал в шампионат на Стария континент. „Щастлив съм, че най-сетне прескочих полуфинала на голямо състезание. Мисля, че вече е крайно време да стъпя на най-високото стъпало на почетната стълбичка, където ми е мястото“, категоричен е Рамбо.
ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *