Таксиджията Палашо извади 10-килограмов сом край Кочериново, събира дружината на софра, за да почерпи за слуката и за раждането на втория си син

Таксиметровият шофьор Николай Велев от Дупница улови 10-килограмов сом с дължина 1,60 м. Големият улов го споходил точно седмица след като се роди вторият му син, който носи неговото име Николай. Затова и Велев е решил да съчетае двата повода и да събере приятелите си на пържена риба с бяло вино.

Той е запален риболовец от дълги години, такива са и повечето му приятели. При последния улов групата била на нощен риболов специално за сом на водоем край Кочериново. Пред репортер на “Струма” таксиметровият шофьор, развълнуван от улова, заяви:

„С приятелите ми обичаме нощния риболов. Често ходим на кочериновския рибарник. Хвърляме въдиците и чакаме. През това време нареждаме софра с ракийка, салата, печено месо и… чакането става все по-приятно“, казва Николай с широка усмивка и продължава с разказа за последната си слука:

„Аз тръгнах с нагласата да уловя щука, но клъвна сом. Риболовът нощно време е по-атрактивен. С фенер осветяваш водоема, пиеш си ракийката и чакаш. Както си говорехме с приятелите, изведнъж въдицата се размърда. Започнах да навивам макарата и усетих, че на куката се хванала голяма риба. Приятелят ми ми помогна да извадя сома. Нощно време е трудно, когато рибата се омотае в шавар, но пък има много емоции. За 20 минути рибата беше на брега. Допихме си ракията, доядохме си мезето и си тръгнахме. С нас имаше шофьор, който не пи и ни докара до Дупница“, прави важно уточнение Николай.

„Сома ще го изядем с приятели. Ще го нарежа на шайби и ще ги изпека на скарата като пържоли.

Преди седмица станах мъжки татко за втори път. Жената на сърцето ми Ивелина Методиева ме дари със син и го кръстих Николай – като мен. Откакто се е родило детето ми, вкъщи се слагат само софри. Отидох на риба и късметът ми се усмихна. Затова пак ще спретна софра. Първият ми син е в 8 клас, нищо че вече е голямо момче, и той се радва, че си има братче. Щастието и късметът ме преследват тези дни”, споделя радостта си таксиметровият шофьор.

Николай работи в Дупница от години, прякорът му е Палашо, а когато се роди по-малкият му син, той написа с гордост в социалната мрежа: “Роди се още един Палаш”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *