Дупнишкият хирург д-р Дашков спря пластичните операции и стартира безплатни прегледи: Не съм заможен, но мога да купя храна на семейство, което гладува, не съм психолог, но мога да поговоря с човек, изпаднал в депресия

Хирургът от Дупница д-р Борис Дашков обяви в  социалната мрежа, че е готов да помогне на всеки изпаднал в момента на пандемия в трудно положение.

„СЕРИОЗНО! Надявам се приятелите ми вече да знаят това, но ако НЯКОЙ от вас или ваш близък не работи и не получава доходи, изчерпва храната си, или моментите са просто трудни… Не се страхувайте и не се притеснявайте да ми изпратите лично съобщение.
Ще бъда повече от щастлив да споделя каквото имам и да помогна с каквото мога!
Бъдете здрави, пазете се и най-важното, бъдете Човеци, нека си помагаме един на друг!“.

Пред репортер на „Струма“ д-р Дашков сподели защо се е отдал на каузата да помага: „Аз съм хуманен лекар. На човек не му е нужна само лекарска помощ, нуждае се и от морална подкрепа, особено в този момент на изолация и страх за бъдещето. Не съм заможен, даже изплащам кредити, но мога да купя храна на някое семейство, което гладува в момента. Мога да поговоря с някой, който е изпаднал в депресия, въпреки че не съм психолог. По някога една блага дума може да направи чудеса. Има самотни хора, които се нуждаят не само от продукти, но и от духовна храна, т. е. да си споделят проблемите в тези тежки времена. От началото на март 80% от прегледите ми са безплатни за социално слаби хора. Следващия месец май ще преглеждам безплатно. С това мога да помогна в тези трудни времена”, заяви д-р Дашков и допълни: „В момента хората са се стегнали от опасността от зараза, но след като отмине вирусът, много от тях ще изпаднат в депресивни състояния от преживяното под „домашен арест“. Тогава те ще имат необходимост от духовност, за да не задълбочат психичните им проблеми“, заяви хирургът.

Д-р Дашков заяви, че е спрял да извършва козметични операции в кабинета си по пластична хирургия и има достатъчно свободно време, което е решил да оползотвори в благотворителност.

Д-р Б. Дашков работи като хирург в дупнишката болница. Има и кабинет за пластична хирургия. Той беше общински съветник от ГЕРБ в предишния мандат на ОбС – Бобов дол.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *