Дупнишки танцьори приети от кмета на Нови Сад в Сърбия, опитаха и местната кухня

Талантливите танцьори от ДЮФА “Дани” към ФТА “Актавис” – Дупница с ръководители режисьор-хореографите Галя и Воин Войнови омагьосаха публиката на Четвъртия детски международен фолклорен фестивал “Малки сме, но можем да играем”, който се проведе в гр. Нови Сад, Сърбия. На самия фестивал имаше участници от Румъния, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Сърбия и България.
“Тръгнахме на 5 октомври рано сутринта, групата бяхме общо 40 човека В Нови Сад бяхме посрещнати от ръководителя на техния ансамбъл, настаниха ни в Полицейската академия. Децата се представиха много добре на фестивала, който няма конкурсен характер. Оценката на публиката беше, че децата се представиха най-добре. Два дни имахме разходки из Нови Сад, видяхме центъра, минахме през целия град. На децата им беше интересно. Разгледахме Старата къща, католическата катедрала в центъра на града, която е много висока, направена в готически стил, разхождахме се по кея на Дунава. Опитахме и от местните специалитети, въпреки че нашата кухня и тяхната се доближават. Бяхме на среща с кмета на Нови Сад. Минахме и през Белград…
В рамките на три месеца ДЮФА “Дани” участва в три международни фестивала в Гърция, Македония и Сърбия. А през декември тази година имаме участие пак в Сърбия”, каза режисьор-хореографът Воин Войнов.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *