Дупнишкото село Крайници си има свой ген. Мутафчийски

Приликата на бившия миньор Кирил Яньов от дупнишкото село Крайници с шефа на Националния оперативен щаб му донесе прозвището Генерала. На страницата на селото в социалните мрежи жители на селото питат дали ще им събор тази година в селото. Двойникът на генерала К. Яньов отговаря с „не”, тъй като все още има забрана за събиране не едно място на много хора.

„Синът ми откри приликата ми с генерала, който е от Дупница, и качи във Фейсбук моя снимка. Съселяните ми започнаха да се шегуват, наричат ме Генерала. Питат ме дали ще има събор, кога ще отворят кафенетата в селото… С шеги по-лесно се преживяват несгодите. Аз лично харесвам ген. Мутафчийски. Той се опитва да ни опази живи, но има и хора, които не го харесват. Плашел ги. Ама ако не ни уплаши някой, ние никога няма да спазваме изискванията и ще се разболеят хората масово”, заяви Яньов и допълни:

„Моят ден започва с „брифинг” в кафенето в центъра на селото. Всяка сутрин съм там, аз съм пенсионер от мината. Събираме се една група хора и разговаряме за случващото се в селото и държавата. Когато беше затегнато положението, не сядахме вътре в кафенето, а отвън, на около метър разстояние едни от друг. Спазвахме заповедите на генерала”, разказа Кирил Яньов-Генерала.

Той е доволен от пенсията, която получава от мината в Бобов дол, където е работил като електроженист повече от 10 години, но и сега работи – прави каменни облицовки на къщи и огради.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *