Духовият оркестър в Кюстендил разведрява гражданите в летните жеги с маршове и класически изпълнения

Стартираха концертите на градския духов оркестър в Кюстендил, които са очаквано музикално събитие за местни и гости на града през август. Техните изпълнения могат да бъдат чути всеки четвъртък вечер на сцена „Арката”, посочват от отдел „Култура и духовно развитие” на общината. От години те се превърнаха в задължителна част от програмата „Кюстендилско лято” и продължава до началото на септември. Формацията се състои от  16 музиканти.

„Влагат много умение и хъс да създадат настроение за почитателите си и преминаващите по пл. „Велбъжд”, споделя 72- годишната кюстендилка Доротея Христова и допълва, че идва тук с приятелки, за да ги слушат, защото създават едно приятно чувство. „Аз живея тук наблизо и когато започнат да свирят, оставям всичко и тръгвам”, споделя още пенсионерката.

Духовият оркестър е неизменна част от културните изяви за Кюстендил. Общината е от малкото в страната, която запази духовата си формация. В репертоара на музикантите има маршове по Щраус до химните на няколко големи държави, когато гостува посланик, делегация, група.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *