Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. дъгова пъстърва
5 с.л зехтин Екстра Върджин
сол на вкус
черен пипер на вкус
бял пипер на вкус
1 връзка пресен магданоз
1 клонка пресен розмарин
½ бр. жълт лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер. Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба. Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресния розмарин и го смесваме с магданоза. Слагаме от тях в корема, около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби. От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре. Печем на 180-200 градуса за 45 мин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *